​Ministrul adjunct al Transporturilor din Federația Rusă, Alexander Sukhanov, responsabil pentru securitatea pe șosele, a fost demis după explozia de pe podul Kerci, notează Meduza.

Podul Kerci văzut din satelitFoto: Maxar / AFP / Profimedia Images

Prim-ministrul rus Mihail Mișustin l-a demis pe viceministrul transporturilor Alexander Sukhanovdin cauza exploziei de pe podul lui Putin, care leagă Crimeea de Federația Rusă, potrivit RBC.

Premierul rus Mihail Mișușin a declarat într-un ordin că însuși oficialul responsabil cu securitatea în transporturi a cerut să fie eliberat din funcție.

Demiterea lui Sukhanov a fost anunțată de RBC încă de la 20 octombrie, potrivit Meduza.

Sukhanov a supravegheat activitatea Direcției departamentale de securitate a Ministerului Transporturilor și a fost responsabil de securitatea transporturilor, inclusiv a podului din Crimeea.

Pe 8 octombrie, pe podul Kerci s-a produs o puternică explozie, iar un tren cu vagoane cisternă cu combustibil a sărit în aer. Rusia declarase în repetate rânduri că podul, un proiect drag preşedintelui Vladimir Putin, este bine păzit de sisteme de apărare antiaeriană şi de militari ruşi, subliniind fiabilitatea acestei infrastructuri, potrivit agenţiilor internaţionale de presă.

Moscova a atribuit serviciilor speciale ucrainene responsabilitatea pentru explozia de pe podul Kerci şi a reacţionat prin atacuri intense cu rachete asupra întregului teritoriu al Ucrainei, inclusiv asupra Kievului, lovind în special infrastructuri energetice şi obiective civile.

Urmărește ultimele evoluții din a 244-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.