Avionul de vânătoare Sukhoi Su-34 s-a prăbușit, în urmă cu o săptămână, peste un bloc de apartamente în orașul sudic Yeysk, în apropiere de Ucraina, ucigând cel puțin 15 persoane, din cauza a doi pescăruși care ar fi intrat în motoarele bombardierului, notează agenția rusă de presă TASS.

Momentul în care s-a produs incendiul după prăbușirea avionului de vânătoare rusescFoto: Kooperativ Telegram Channel, / AP / Profimedia

Prăbușirea bombardierului rusesc în Yeisk, regiunea Krasnodar, a fost provocată de doi pescăruși, care au intrat în motoarele avionului de vânătoare în timpul decolării, au transmis autoritățile ruse.

În aceste împrejurări s-a produs un incendiu care a dus la prăbușirea aeronavei.

„Rămășițele lor (ale pescărușilor) au fost găsite de experți în timpul examinării epavei avionului", au declarat agențiile de aplicare a legii.

În urmă cu o săptămână, un avion de luptă rusesc s-a prăbușit peste un bloc din orașul Yeysk, în sudul țării, la scurt timp după decolare, apartamentele blocului fiind cuprinse de o enormă explozie ce a provocat moartea a cel puțin 15 persoane, a anunțat agenția de presă Interfax.

Pilotul a reușit să se catapulteze și a scăpat cu viață.

Avion prăbușit în Siberia

Nu este primul incident de acest gen. Un avion militar rusesc s-a prăbușit duminică într-o clădire rezidențială din orașul siberian Irkuțk, a declarat guvernatorul regiunii, potrivit Reuters.

Agenția Interfax a transmis, citând autoritățile ruse, că cei doi piloți ai aeronavei și-au pierdut viața.

Agențiile de presă rusești au afirmat că avionul implicat în incidentul de duminică a fost un Su-30. Într-o declarație, Ministerul pentru Situații de Urgență a precizat că avionul s-a prăbușit în timpul unui zbor de testare.

Urmărește ultimele evoluții din a 243-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.