Rusia acuză Ucraina că plănuiește luni o „provocare” în regiunea Harkov, unde soldați din legiunea străină a armatei ucrainene vor bombarda civili pentru a da vina pe Rusia, relatează agenția rusă de presă TASS.

Militari ucraineni în regiunea HarkovFoto: Yasuyoshi CHIBA / AFP / Profimedia

Agenția de stat TASS transmite că „mercenarii” Kievului vor fi implicați lîn „provocarea” de luni în regiunea Harkov, citând Centrul interdepartamental de coordonare a răspunsului umanitar din Ucraina.

"Regimul de la Kiev pregătește o provocare sângeroasă cu moartea cetățenilor lor în scopul de a acuza Federația Rusă de crimă de război. Pe 24 octombrie, o unitate de mercenari străini va bombarda cu piese de artilerie punctul de aglomerare a civililor din orașul Volchansk din regiunea Harkov în timpul distribuirii ajutoarelor alimentare", a declarat Centrul.

Rusia spune că „actul terorist” planificat de Ucraina este o metodă de a discredita forțele armate ruse și pentru a acuza Moscova de uciderea civililor.

Potrivit agenției ucrainene de presă Interfax, Serviciul de Stat al Gărzii de Frontieră a Ucrainei a anunțat că orașul Volchansk din regiunea Harkov a fost eliberat de sub ocupația rusă în luna septembrie.

Volchansk este situat la 3 km de granița cu Federația Rusă și a fost ocupat în prima zi a invaziei Rusiei în Ucraina, la 24 februarie.

Urmărește ultimele evoluții din a 243-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.