Ministrul Apărării din Rusia, Serghei Șoigu, a discutat duminică cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, în cadrul celei de-a doua convorbiri telefonice în trei zile, a anunțat Ministerul Apărării într-un comunicat, citat de Reuters.

Lloyd AustinFoto: Vano Shlamov / AFP / Profimedia

Moscova nu a oferit informații suplimentare privind rezultatul convorbirii sau orice alte domenii specifice de discuție.

Cei doi au vorbit anterior vineri, pentru prima dată din luna mai. Anterior, duminică, Shoigu a avut convorbiri telefonice cu miniștrii apărării britanic, francez și turc.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a discutat telefonic duminică cu omologul său britanic Ben Wallace despre situația din Ucraina, a anunțat armata rusă într-un comunicat, potrivit AFP.

În timpul acestei rare conversații telefonice, care a avut loc după cele cu omologii săi francez și turc, Șoigu i-a etransmis lui Wallace „îngrijorarea sa cu privire la posibile provocări din partea Ucrainei prin utilizarea unei 'bombe murdare'”, se arată în comunicat.

Același lucru i l-a transmis Șoigu și ministrului francez al Apărării, Sebastien Lecornu, fără a oferi dovezi care să susțină sugestia că Ucraina ar putea folosi o astfel de armă.

O așa-numită bombă murdară (armă radiologică) folosește explozibili convenționali amestecați cu material radioactiv.

Ministerul Apărării de la Moscova nu a oferit informații suplimentare cu privire la declarația sa, mai notează Reuters.

----------------