Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu prăbușirea unui avion de luptă rusesc Su-25, filmate chiar de pe casca pilotului care s-a catapultat.

Avion Su-25 rusesc prăbușitFoto: Captura Telegram

Clipul a fost postat pe Telegram de contul Fighterbomber, apropiat forțelor aeriene ruse, ce comentează și postează imagini privind piloții și avioanele Moscovei.

Faptul că imaginile au fost postate de un cont rusesc sugerează că pilotul a ajuns înapoi în țara sa, posibil pentru că s-a prăbușit într-un teritoriu controlat de trupele lui Vladimir Putin.

Clipul arată mai întâi din carlingă cum tremură avionul, începe să se încline, pilotul pare că trage degeaba de manșă, iar în clipa următoare se catapultează.

Avionul pare să fi fost lovit în zona cozii, unde flăcările indică o explozie

Apoi, pe filmare, când pilotul se afla deja în afara aeronavei, se vede avionul răsturnat în aer, ceea ce înseamnă că dacă se catapulta o fracțiune de secundă mai târziu, era proiectat direct spre sol, cu rezultate aproape sigur tragice pentru el.

Oricum, ținând cont de altitudinea mică de la care s-a „ejectat”, a avut noroc că a scăpat nevătămat, el aterizând într-un câmp, în timp ce aeronava se prăbușește lângă o lizieră de copaci.

În imagini se vede și un alt avion rusesc, probabil „perechea” sa de misiune. De asemenea, se aude cum pilotul vorbește prin sistemul de comunicații, cu colegul său sau cu baza.

Sursa imaginilor de pe Telegram nu precizează când a avut loc incidentul. Potrivit Oryx, există confirmări vizuale pentru 23 de Su-25 pierdute de trupele ruse din februarie și până acum.

----------------