Două linii de apărare au fost construite în regiunea rusă Kursk, la granița cu Ucraina, pentru a face față unui eventual atac al forțelor ucrainene, a anunțat duminică guvernatorul regiunii, Roman Starovoit, citat de AFP.

Incendiu in regiunea BolgorodFoto: Ukraiinska Pravda

„Săptămâna aceasta au fost finalizate lucrările la două linii de apărare întărite în regiunea Kursk”, a scris Starovoit pe Telegram, precizând că o a treia linie de apărare ar trebui să fie construită până pe 5 noiembrie.

„Suntem pregătiți să facem față oricărui atac asupra teritoriului nostru”, a spus el.

La rândul său, guvernatorul regiunii ruse Belgorod, care se învecinează de asemenea cu Ucraina, a anunțat sâmbătă începerea construcției unei linii de apărare în regiunea sa.

„În regiunea Belgorod, am început să construim fortificații defensive”, a declarat Viaceslav Gladkov pe Telegram, postând fotografii cu mai multe blocuri de beton în formă de piramidă instalate la periferia unui sat.

Rusia, care desfășoară o ofensivă în Ucraina de la sfârșitul lunii februarie, a denunțat la mijlocul lunii octombrie o „creștere considerabilă” a tirurilor ucrainene asupra mai multor regiuni de frontieră rusești, printre care Belgorod, dar și Kursk și Briansk.

Sâmbătă, două persoane au fost ucise în lovituri ucrainene împotriva infrastructurii din regiunea Belgorod, iar aproximativ 15.000 de persoane au rămas fără electricitate timp de câteva ore, potrivit autorităților locale.

----------------