Ajutorul militar acordat Ucrainei de către NATO ”aduce alianța mai aproape de linia periculoasă a unei ciocniri militare directe cu Rusia”, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, Maria Zaharova, transmite agenția rusă de știri TASS.

Maria ZaharovaFoto: TASS / Profimedia Images

Zaharova a declarat joi că furnizarea de arme a Uniunii Europene către Kiev face ca blocul să fie parte la conflictul din Ucraina și că țările care aprovizionează Ucraina cu arme sunt "sponsori ai terorismului", potrivit Reuters.

"Țările NATO, ca și cum ar fi în competiție între ele, continuă să alimenteze regimul de la Kiev cu arme, muniții, să îi furnizeze informații, să antreneze soldații regimului de la Kiev, să ofere îndrumări privind desfășurarea ostilităților, apropiindu-se astfel de linia periculoasă a unei ciocniri militare directe cu Rusia", a declarat Zaharova.

În cadrul unui briefing la Moscova, purtătoarea de cuvânt a MAE rus Maria Zaharova a repetat criticile agresive ale Moscovei la adresa Occidentului pentru că a trimis arme avansate în valoare de miliarde de dolari în Ucraina pentru a ajuta Kievul să se apere împotriva campaniei militare de opt luni a Rusiei, notează Reuters.

Zaharova a precizat că, potrivit ultimelor date, ajutorul militar occidental total acordat Ucrainei a ajuns deja la 42,3 miliarde de dolari, din care 28,3 miliarde de dolari provin din SUA.

___

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro