Civilii ar trebui să evacueze orașul ucrainean Herson, controlat de Rusia, cât mai repede posibil, deoarece forțele ucrainene ar putea începe o ofensivă în orice moment, a declarat un oficial instalat de Rusia, transmite Reuters.

​Kirill Stremousov, șeful adjunct al administrației regionale instalate de ruși în Herson, in biroul sau, cu un portret al lui Putin pe pereteFoto: STRINGER / AFP / Profimedia

Forțele ruse din Herson au fost împinse înapoi cu 20-30 km în ultimele săptămâni și riscă să fie blocate pe malul drept sau vestic al râului Nipru.

Forțele ucrainene "vor începe în scurt timp o ofensivă împotriva orașului Herson", a declarat Kirill Stremousov, adjunctul șefului regiunii Herson, instalată de Rusia, o zonă pe care Moscova o controlează parțial.

"Vă cer să luați în serios cuvintele mele și să le luați în serios: cea mai rapidă evacuare posibilă", a spus marți seară Stremousov.

Într-o postare ulterioară, el a spus că începând de miercuri situația de pe front era stabilă, dar că civilii ar trebui să plece în continuare spre malul stâng.

"Mișcați-vă cât mai repede posibil, vă rog, spre malul stâng", a spus Stremousov.

Civilii din Herson au primit mesaje de la administrația instalată de Rusia care le spunea să părăsească orașul, a relatat agenția de presă RIA.

___

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro