Duma de Stat a Rusiei a încetat, pentru o perioadă nedeterminată, să mai transmită în direct sesiunile plenare pentru a proteja informaţiile de „inamicul nostru”, a declarat marţi un deputat rus, în timp ce camera inferioară a parlamentului dezbătea subiecte legate de războiul din Ucraina, relatează News.ro citând Reuters.

Duma de stat a RusieiFoto: TASS / Profimedia Images

„Acele întrebări care necesită discuţii sensibile într-un cerc profesional restrâns nu ar trebui să fie proprietatea inamicului nostru”, a declarat Vladimir Vasilyiev, şeful partidului dominant Rusia Unită, pentru postul de ştiri militare Zvezda TV.

Astfel, sesiunea plenară de marţi nu a fost transmisă în direct pe site-ul Dumei sau pe reţelele sociale. Deputaţii au analizat un raport al vicepremierului Marat Khusnullin privind procesul de mutare a civililor în Rusia din regiunea ucraineană Herson, ocupată de ruşi, unde forţele ucrainene poartă o contraofensivă.

De asemenea, Google a blocat contul de YouTube ale Consiliului Federaţiei Ruse, care avea aproximativ 200.000 de abonaţi şi conţinea aproximativ 20.000 de videoclipuri, potrivit agenţiei de presă Interfax.

Roskomnadzor, organul rus de supraveghere a telecomunicaţiilor, a cerut companiei Google să restabilească imediat conturile.

___