Pe aeroportul orașului rusesc Ufa, copilotul zborului Ufa-Antalya a fost dus la biroul de înrolare militară direct de la bordul avionului. Zborul a fost întârziat nouă ore. Unul dintre pasageri a povestit pentru presa locală despre eveniment, scrie Ukrainska Pravda, citând Radio Europa Liberă, potrivit Yahoo News.

Un avion AzurAir nu a putut decola deoarece copilotul a fost mobilizat la razboiFoto: Alexander Sayganov/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Potrivit pasagerului, zborul Azur Air spre Antalya trebuia să plece la 5:20 a.m., dar a plecat abia în jurul orei 14:00.

La difuzor a fost făcut un anunț: "Din cauza mobilizării [parțiale] și a interdicției ulterioare de trecere a frontierei pentru copilot, decolarea este anulată. Vă rugăm să părăsiți avionul", spune pasagerul pentru Mkset.ru.

La 21 septembrie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat o mobilizare „parțială”, iar potrivit liderului de la Kremlin până vineri au fost au fost recrutați 222.000 de bărbați din cei 300.000 planificați pentru recrutare.