O înregistrare video distribuită pe rețelele de socializare arată ce a rămas dintr-un sat ucrainean din regiunea Donețk după retragerea forțelor armate ruse din el.

Satul Bohorodceani din UcrainaFoto: Captura video

Imaginile video au surprins o scenă a devastării, arătând cum toate locuințele și clădirile pe lângă care trece vehiculul din care este filmată înregistrarea în satul Bohorodceanî au fost complet distruse în urma luptelor ce au avut loc aici.

Administratorii paginii „WhereisRussiaToday” care a distribuit înregistrarea video au scris inițial că imaginile ar fi fost filmate în regiunea Herson, dar au rectificat informația într-o postare ulterioară (Twitter nu are o funcție de editare a postărilor).

Analistul militar și cercetătorul independent Chris Owen, care a redistribuit imaginile video, a arătat și cum arăta satul înainte de izbucnirea războiului, notând că sute de localități din Ucraina au avut parte de aceeași soartă.

„Protejarea” etnicilor ruși din regiunea Donețk, precum și a celor din Luganskul învecinat, a fost pretextul inițial folosit de președintele rus Vladimir Putin pentru declanșarea invaziei din Ucraina pe 24 februarie.

Urmărește ultimele evoluții din a 233-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.