Ucraina și Rusia au anunțat joi că 20 de soldați din fiecare tabără au fost eliberați, 40 în total, ca parte a unui schimb de prizonieri, relatează agenția Associated Press, preluată de The Guardian.

Soldați ucraineni, care au fost eliberați în cadrul unui schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina, în apropiere de Cernihiv, UcrainaFoto: Ukrainian Security service Press Office / AP / Profimedia

Ministerul rus al Apărării a anunțat: „Ca urmare a procesului de negociere asupra schimbului de astăzi, 20 de militari ruși au fost returnați de pe teritoriul Ucrainei controlat de regimul de la Kiev”.

Ucraina a anunțat la rândul său că 20 de soldați de-ai săi au fost eliberați din captivitate la Olenivka, în teritoriile ocupate de ruși din regiunile Zaporojie și Herson. Aceștia sunt supuși în prezent unor controale medicale.

Șeful administrației prezidențiale ucrainene, Andriy Yermak, a scris joi într-o postare pe Telegram: „Îi vom aduce pe toți acasă”.

Amintim că Ucraina și Rusia au făcut schimb de aproximativ 300 de prizonieri de război luna trecută, după alte câteva schimburi care au avut loc de la începutul conflictului.

___