În orașul rus Belgorod un bloc de locuințe a fost lovit de un proiectil, autoritățile locale susținând că a fost bombardat de ucraineni, în timp ce Kievul spune că a fost lovit de o rachetă rusească trasă spre Harkov.

HotNews.roFoto: Hotnews

Guvernatorul regiunii, Viacheslav Gladkov, afirmă că o clădire rezidențială a fost lovită de bombardamentele armatei ucrainene, postând pe Telegram imagini cu bucăți mari de ciment de lângă blocul respectiv. Acesta a spus că nu există la acest moment informații că ar exista victime.

Belgorod se află la circa 40 de kilometri de granița cu Ucraina.

Mihailo Podolyak, consilier prezidențial ucrainean, spune că armata rusă și-a lovit proprii cetățeni.

„Rusia a lansat o rachetă spre Harkov, dar ceva a mers prost și a lovit o clădire rezidențială din Belgorod, Rusia. Va exista o anchetă? Sau o pedeapsă? Nu, lui Putin nu-i pasă pe cine să ucidă: ucraineni sau ruși. Propagandiștii vor găsi rapid o explicație falsă”, a scris Podolyak pe Twitter.

Imaginile apărute online sugerează și că sistemele antiaeriene au intrat în acțiune, iar unii utilizatori Twitter speculează chiar că rușii au încercat să-și intercepteze propria rachetă, cu un sistem Pantsir, deasupra unui oraș de-al lor.

----------------