Şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, a declarat că, după cum a convenit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, se întoarce la Kiev, în Ucraina, în urma întâlnirilor la care a luat parte la Sankt Petersburg, în Rusia, relatează CNN, citat de News.ro.

Rafael Grossi, directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA)Foto: Genya Savilov / AFP / Profimedia Images

„După cum am convenit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, după întâlnirile mele din Sankt Petersburg, mă întorc la Kiev. Munca privind înfiinţarea unei zone de siguranţă şi protecţie a securităţii nucleare la centrala nucleară Zaporojie continuă”, a scris Grossi pe Twitter.

La întâlnirea de marţi difuzată la televiziunea de stat rusă, preşedintele rus Vladimir Putin i-a spus şefului Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi, că situaţia de la centrala nucleară ucraineană Zaporojie, deţinută de ruşi, este „îngrijorătoare”.

Liderul rus i-a mai spus lui Grossi că Moscova este „deschisă dialogului” şi va discuta „toate problemele” referitoare la operaţiunile centralei.

___