500 de soldați ruși recent mobilizați denunță condițiile "inumane", lipsa armelor și relele tratamente aplicate de ofițeri, potrivit unei înregistrări video publicate, transmit publicațiile rusești independente The Moscow Times și Meduza.

500 de soldați ruși recent mobilizați sunt nemulțumiți de condițiiFoto: Captură video Meduza

După ce președintele Vladimir Putin a ordonat mobilizare parțială, mai multe imagini au circulat intens pe internet în care se văd noi recruți care dorm pe jos, înarmați cu puști învechite și cărora li s-a spus să își procure singuri proviziile.

Aproximativ 500 de soldați ruși mobilizați s-au adunat în regiunea Belgorod din vestul Rusiei, în apropiere de granița cu Ucraina, fără să fie instruiți și fără să știe unde sunt desfășurați, potrivit unei înregistrări video postate de Insider.

"Nimeni nu are nevoie de noi", spune cel care se află în spatele camerei, care imortalizează soldații ruși care s-ar afla într-o gară.

Citește și:

Au arme, dar nu și muniție și mâncare

Bărbații înarmați din videoclip se plâng că au primit arme, dar nu au fost repartizați într-o unitate, și că trăiesc timp de o săptămână în "condiții inumane", cumpărându-și singuri mâncare.

"Am cheltuit o sumă absurdă de bani doar pentru a ne hrăni, ca să nu mai vorbim de muniție", mai spune soldatul rus.

Jurnalistul Mark Krutov de la Radio Europa Liberă, declarat "agent străin" în Rusia, a scris pe Twiter că unul dintre bărbații din videoclip poartă simboluri ale grupului de mercenari Wagner.

O sursă a agenției ruse de presă RIA Novosti din cadrul Districtului Militar de Vest a declarat că trenul cu soldați, surprins în înregistrarea video, nu se îndrepta spre front, ci spre un centru de antrenament pentru instruire. Potrivit acesteia, în total 299 de persoane se află în unitate, iar armele care le-au fost repartizate sunt contabilizate, notează Meduza.

Analiștii militari occidentali apreciază că graba Kremlinului de a desfășura noii recruți pe linia frontului ar avea ca rezultat o rată ridicată a mortalității, lipsa de fiabilitate a trupelor și un moral scăzut.

--------------

Informațiile de joi privind războiul din Ucraina sunt LIVE aici pe Hotnews.ro