Ajutorul militar dat de Statele Unite Ucrainei grăbește posibilitatea unei „confruntări militare directe” între Rusia și NATO, a declarat marți un diplomat rus, potrivit CNN.

Lansator de rachete HIMARSFoto: Mariusz Burcz / Alamy / Alamy / Profimedia

„SUA continuă să pompeze tot mai multe arme în Ucraina, facilitând participarea directă a luptătorilor și a consilierilor lor în conflict”, a spus Konstantin Vorontsov, șeful delegației ruse la Comisia de dezarmare a Națiunilor Unite, în cadrul Primului comitet al Adunării Generale a ONU.

„Acest lucru nu numai că prelungește desfășurarea luptelor, dar duce totodată situația mai aproape de o linie periculoasă a unei ciocniri militare directe între Rusia și NATO”, a adăugat el.

Comentariile diplomatului rus vin după ce SUA au anunțat un ajutor militar suplimentar în valoare de 625 de milioane de dolari pentru Ucraina. Într-o declarație, marți, secretarul de stat american Antony Blinken a spus despre forțele ucrainene că folosesc în mod eficient sprijinul SUA pentru a continua „contraofensiva de succes de a-și recupera pământurile confiscate ilegal de Rusia”.

Citește și: SUA anunță un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, de 625 milioane de dolari - noi sisteme HIMARS, obuziere şi muniţie

___