Fostul președinte rus Dmitri Medvedev, bun prieten cu Vladimir Putin, sugerează că vor fi consecințe grave dacă Ucraina va adera la NATO, ironizând reacțiile internaționale venite în urma anexării a patru regiuni ucrainene de către Rusia.

Vladimir Putin și Dmitri MedvedevFoto: Mikhail Metzel / TASS / Profimedia Images

După ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că vrea ca țara sa să adere la NATO, în ziua în care Vladimir Putin a anunțat anexarea ilegală a patru regiuni ucrainene, șeful Consiliul de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev a scris ironic pe canalul său de Telegram că este o „bună idee”.

”Nu face decât să ceară Alianței Nord-Atlantice să grăbească începerea celui de-al Treilea Război Mondial”, a declarat Medvedev.

Aliatul lui Putin nu a ratat ocazia de a-l ironiza și pe liderul de la Casa Albă, Joe Biden, care a condamnat Rusia pentru anexarea ilegală a patru regiuni din Ucraina, teritorii care ”se alătură Rusiei”, potrivit lui Medvedev.

”Este chiar ciudat că și-a amintit de noi. Cu toate acestea, este păcat. Ei ar fi putut găsi un loc bun pentru deschiderea unui consulat american în noile teritorii ale Federației Ruse”, a spus Medvedev.

Și nu în ultimul rând, șeful Consiliul de securitate al Rusiei a reacționat după ce secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus vineri că încercarea lui Putin de a anexa teritorii ucrainene constituie cea mai gravă escaladare a conflictului din Ucraina de la începutul invaziei încoace, precum și „cea mai mare încercare de anexare a teritoriului european prin forță de la cel de-al Doilea Război Mondial”.

”Stoltenberg: Dacă Ucraina încetează să mai lupte, va dispărea ca stat. Ce băiat cinic - pentru că, dacă nu se oprește, o parte semnificativă a ucrainenilor va dispărea”, a conchis Medvedev.