Vladimir Putin a acuzat Occidentul că este pregătit să provoace „revoluții de culoare” și o „baie de sânge” în orice țară, scrie Reuters.

Președintele rus Vladimir PutinFoto: Gavriil Grigorov / AP / Profimedia

Președintele rus, care nu a nominalizat o anumită țară și nu a furnizat nicio dovadă, ca de obicei, a făcut aceste declarații într-o videoconferință cu șefii serviciilor de informații din fosta comunitate a statelor sovietice independente.

Președintele rus Vladimir Putin va semna vineri tratatele privind anexarea de către Rusia a teritoriilor ucrainene pe care forțele sale armate le controlează, a anunțat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Tot vineri, Putin va susţine un „amplu discurs”, după ceremonia de semnare a tratatelor de anexare şi se va întâlni cu administratorii regiunilor ucrainene numiţi de Moscova.

Liderii celor patru regiuni separatiste controlate de Rusia în Ucraina s-au deplasat încă de miercuri seară la Moscova pentru această ceremonie, după raportarea rezultatelor finale ale referendumurile ilegale organizate de Rusia în Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, denunțate drept „simulacre” de Kiev şi Occident.

Amintim că autoritățile de ocupație instalate de ruși în teritoriile pe care le controlează în aceste regiuni ale Ucrainei au anunțat în mod coordonat pe 20 septembrie că vor organiza referendumuri de unire cu Moscova, după luni de speculații în acest sens.

Încă de la momentul anunțării lor, organizarea acestor referendumuri a fost condamnată puternic de Statele Unite și mai mulți șefi de stat europeni.