Kievul a subliniat miercuri că voturile înscenate de Rusia în patru regiuni ucrainene cu privire la apartenența la Rusia sunt „nule și fără valoare" și că Ucraina va continua eforturile de eliberare a teritoriului ucrainean ocupat de forțele rusești, transmit Reuters și AFP.

Urnă de vot la „referendumurile” de alipire la Rusia a provinciilor ucrainene ocupateFoto: RIA Novosti / Sputnik / Profimedia

Ministerul ucrainean de Externe și-a îndemnat partenerii internaționali să impună noi sancțiuni dure Moscovei și să ofere Kievului mai mult ajutor militar: „Ucraina nu va fi niciodată de acord cu niciun ultimatum".

„Ucraina cere UE, NATO și G7 să sporească imediat și semnificativ presiunea asupra Rusiei, inclusiv prin impunerea de noi sancțiuni dure și prin creșterea semnificativă a ajutorului militar acordat Ucrainei”, a transmis Kievul prin intermediul unui comunicat.

Ucraina solicită „tancuri, avioane de luptă, artilerie cu rază lungă de acțiune, sisteme de apărare aeriană și antirachetă", a adăugat sursa citată.

---------------