Ucraina a descoperit încă două gropi comune care conțineau cadavrele a sute de persoane în orașul nord-estic Izium, pe care Kievul l-a recucerit de la Rusia luna aceasta, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski, transmite Reuters.

Groapă comună în orașul IziumFoto: Juan BARRETO / AFP / Profimedia

Liderul de la Kiev a făcut această declarație într-un interviu realizat de CBS și publicat duminică, în care a cerut, de asemenea, o presiune susținută prin sancțiuni asupra Rusiei, ale cărei trupe au fost devastate în nord-estul Ucrainei într-o contraofensivă fulgerătoare care a început luna aceasta.

"Astăzi am primit mai multe informații... Au găsit încă două gropi comune, gropi mari, cu sute de persoane... Este vorba despre micul oraș Izium", a declarat Zelenski.

"Sancțiunile trebuie să continue. Aceste sancțiuni vor avea un impact politic, dar și financiar", a spus președintele ucrainean.

După luni de zile de ocupație rusă, autoritățile ucrainene au descoperit la începutul acestei luni o groapă comună într-o zonă împădurită din Izium și au lansat o anchetă.

Săptămâna trecută, acestea au finalizat exhumarea a 436 de cadavre, iar majoritatea persoanelor păreau că au avut o moarte violentă și existau indicii preliminare că 30 dintre ele au fost torturate, a declarat guvernatorul regional.

Șaptesprezece soldați au fost, de asemenea, exhumați din groapa comună.

------------

Evenimentele de luni sunt LIVETEXT aici pe HotNews.ro