Ministerul ucrainean al apărării a ironizat duminică ordinul de mobilizare parțială al Moscovei, postând pe Twitter o compilație de videoclipuri de pe rețelele de socializare în care poliția rusă bate și arestează oameni care protestează față de această chemare, notează The Guardian.

Soldati pe frontul din DonbasFoto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Ironia a venit în contextul în care doi parlamentari din Rusia și-au exprimat îngrijorarea cu privire la această mobilizare, ordonând oficialilor regionali să rezolve "excesele" care au dus la furia publică, au declanșat demonstrații și au determinat bărbați de vârstă militară să se îndrepte spre punctele de trecere a frontierei.

"Rusia are rămășițe ale unei armate profesioniste pe care armata ucraineană nu le-a distrus încă", a scris ministerul ucrainean al apărării pe Twitter, referindu-se la alungarea forțelor rusești din această lună din cea mai mare parte a regiunii nord-estice Harkov.

  • "Se pare că îi vom 'demobiliza' pe acești ruși înainte de termen".
  • Știm, de asemenea, că în curând acești 'soldați' vor fi pe front și, cu o asemenea dragoste pentru alcool, le va fi mai ușor să moară pe pământul nostru", a adăugat ministrul ucrainean al apărării.
------------

Evenimentele de luni sunt LIVETEXT aici pe HotNews.ro