Finlanda își va închide granițele pentru turiștii ruși, după ce țara a înregistrat o creștere semnificativă a intrării ruşilor la graniţa sa terestră, în urma măsurii anunțate de Moscova privind mobilizarea rezerviştilor pentru războiul din Ucraina.

Rusii fac cozi imense la granita cu Finlanda pentru a fugi de incoporare in razboiul lui PutinFoto: Lauri Heino / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Mai mulți miniștri finlandezi au anunțat vineri seară că guvernul din Helsinki va interzice turiștilor ruși să treacă granița în Finlanda în următoarele zile.

„Aspirația și scopul este de a reduce în mod semnificativ numărul celor care vin din Rusia în Finlanda”, a declarat președintele țării, Sauli Niinisto, la postul public Yle, informează Financial Times.

Decizia vine după ce traficul rutier la intrarea din Rusia în Finlanda era foarte aglomerat vineri, numărul ruşilor care încearcă să scape de mobilizarea anunţată miercuri de preşedintele Vladimir Putin fiind în creştere.

Frontiera terestră cu Finlanda a rămas printre puţinele puncte de intrare în Europa pentru ruşi, după ce mai multe ţări şi-au închis graniţele şi spaţiile aeriene ca reacţie la invazia Rusiei în Ucraina.

De altfel, în ultimele săptămâni Finlanda s-a aflat sub presiunea vecinilor săi din UE, după ce a refuzat să urmeze exemplul Estoniei, Letoniei, Lituaniei și Poloniei de a interzice turiștilor ruși să treacă frontiera în Uniunea Europeană.

___