Bărbații disperați să fugă de mobilizarea anunțată de Kremlin recurg la trotinete pentru a trece în Georgia, în condițiile în care mașinile așteaptă opt ore pentru a trece granița, iar la punctul de frontieră nu sunt acceptați cei care merg pe jos.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Cei care fug de mobilizare în Georgia apelează la trotinete. Granița nu poate fi trecută pe jos, este nevoie de un vehicul. O trotinetă, de exemplu, pentru vamă este considerată suficientă. Cu mașina, trecerea durează mai mult de 8 ore din cauza aglomerației”, a scris pe Twitter publicația independentă SOTA.

„ A existat o schemă similară pentru refugiații care mergeau cu bicicletele din Rusia în Norvegia”, remarcă, tot pe Twitter, Andrew Roth, jurnalist The Guardian.

Și Felix Light, reporter Reuters, scrie pe rețeaua de socializare că „granița dintre Georgia și Rusia de la Verkhny Lars este adesea aglomerată, dar imaginile de pe rețelele de socializare de astăzi sunt o nebunie. Observați-i pe tipii care trec pe trotinete, evitând interdicția pentru pietoni”.

----------------