Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat că forțele sale speciale vor aplica la noi tactici în războiul Rusiei împotriva Ucrainei, notează publicația rusă independentă Meduza.

Liderul cecen Ramzan KadîrovFoto: Not supplied / WillWest News / Profimedia
  • "Asta e. Trecem la o nouă tactică de operațiuni speciale împotriva ucrainenilor. Nu ne vom mai deranja cu ei... Inamicul se va confrunta în curând cu cele mai grave consecințe pentru el însuși ale noului plan de represalii.
  • Toate acțiunile noastre anterioare le vor părea acum ca niște farse copilărești", a scris liderul cecen pe canalul său de Telegram.

Kadîrov a declarat că a discutat detaliile cu președintele parlamentului cecen, Magomed Daudov, care conduce cartierul general operațional al republicii pentru "operațiunea militară specială".

Șeful cecenilor a publicat o înregistrare video alături de Daudov ghemuiți pe gazon în fața unui obiect care a fost blurat în filmare.

În urma contraofensivei reușite a Ucrainei în regiunea Harkov în prima jumătate a lunii septembrie, liderul cecen Ramzan Kadîrov a cerut regiunilor Rusiei să declare mobilizarea și să trimită câte o mie de oameni în război.

Kadîrov a mai spus că, dacă "operațiunea specială" din Ucraina se va încheia, unitățile cecene vor continua războiul.

-------

Urmărește ultimele evoluții din a 210-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.