Rusia susține că un prizonier de război și alți patru au fost răniți în timpul unui bombardament asupra penitenciarului din Olenivka, unde Moscova ţine închişi prizonieri de război ucraineni, transmite agenţia ucraineană de presă UNIAN.

Închisoarea Olenivka, după atacFoto: AP / AP / Profimedia

Administrația impusă de Rusia în regiunea Donețk susține că trupele ucrainene sunt responsabile pentru atacul asupra penitenciarului, anunțând că un prizonier de război ucrainean a murit, iar alţi patru au fost răniţi.

O închisoare din Olenivka a fost bombardată la sfârșitul lunii iulie, majoritatea celor 193 de prizonieri de război ucraineni aflaţi acolo fiind ucişi sau răniţi, după cum a declarat Ministerul rus al Apărării, care a publicat sâmbătă numele a 50 de morţi şi 73 de răniţi.

Rusia susținea că lovitura a venit de la un lansator multiplu de rachete cu bătaie mare HIMARS furnizat Ucrainei de Statele Unite, în condiţiile în care Kievul caută să recupereze teritorii controlate de separatiştii proruşi în estul Ucrainei.

Ucraina a replicat că nu ar trage niciodată asupra unei poziţii civile - mai ales a uneia unde se aflau propriii oameni - şi a acuzat Rusia că a organizat atacul ca răzbunare asupra naţionaliştilor ucraineni în rândul prizonierilor luaţi de la Mariupol acum câteva săptămâni, notează Agerpres.