O explozie puternică s-a auzit vineri pe aerodromul din Melitopol, un oraș din regiunea Zaporojie ocupat temporar de ruși, a declarat Ivan Fedorov, primarul Melitopolului, relatează Ukrainska Pravda și Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Ocupanții din Melitopol sunt în mod clar geloși pe Ciornobaiivka (o localitate din regiunea Herson, unde armata rusă a pierdut mulți soldați), așa că fumează și fumează pe aerodrom. Chiar acum (la 14:50 - n.red.) a fost înregistrată o explozie puternică acolo. Sperăm că rușii au fost eliminați, precum si echipamentele acestora. Asteptam vesti bune de la Forțele Armate ale Ucrainei”, a spus Ivand Fedorov.

Evenimentul vine în urma atacurilor din Herson și Lugansk. În doar câteva ore, cel puțin cinci oficiali instalați de Rusia au fost uciși în teritoriul ocupat de Rusia în sudul Ucrainei. Procurorul general pus de Moscova în Lugansk, Serghei Gorenko, și adjunctul său au murit într-un atac, adjunctul șefului administrației civile militare instalate de Rusia în Berdiansk a fost ucis împreună cu soţia sa.

Autoritățile separatiste susținute de Rusia din toate aceste regiuni au dat vina pe Kiev pentru toate aceste atacuri, dar Ucraina încă nu își asumă responsabilitatea.

În timp ce detaliile exploziei de la Melitopol rămân puține, Federov a fost optimist pe Telegram. „Așteptăm vești bune”, a scris el, relatează Guardian.