Imagini dramatice cu o unitate de militari ucraineni care iau cu asalt o zonă ocupată de ruși au apărut joi seara pe rețelele de socializare.

Lupta dramatice - ofensiva ucrainenilorFoto: Captura video

Din imagini se vede cum o unitate ucraineană cu vehicule blindate americane Humvee se apropie în viteză și deschid focul asupra unor case unde ar fi fost o grupare de soldați ruși.

Schimbul de focuri surprins este intens, cadrele filmate la persoana întâi arată cum militarul aflat în turela vehiculului blindat trage cu mitraliera și chiar lansează și grenade cu un aruncător model AT4.

Într-o altă înregistrare se vede cum militarul din turelă alimentează mitraliera cu noi gloanțe și trage fără o țintă precisă spre casa unde s-ar fi adăpostit rușii. În video se văd și alte focuri, inclusiv o lansare de proiectil care vine dinspre casa ocupată de ruși.

În alte imagini, filmate din mașină, se vede din alt unghi asaltul ucrainenilor și apropierea de clădirile ocupate de ruși, inclusiv tirul de foc asupra poziției rusești.

Progres uriaș pentru forțele ucrainene / Ce victorii au obținut în contraofensiva

​Ucraina a recucerit peste 700 km pătrați din teritoriul său în est și sud în timpul unei contraofensive fulgerătoare, a declarat joi un general ucrainean, oferind prima evaluare oficială a operațiunii, relatează Reuters.

Victoriile, dacă sunt confirmate și păstrate, reprezintă o lovitură gravă pentru Rusia despre care serviciile de informații occidentale spun că a suferit victime uriașe. De asemenea, ar reprezenta un impuls semnificativ pentru Kiev, care este dornic să arate partenerilor săi occidentali că poate schimba situația de pe teren prin forță și că merită sprijin continuu.

Unele dintre cele mai mari victorii par să fi fost obținute în această săptămână în timpul unei contraofensive ucrainene surprinzătoare în regiunea Harkov din estul Ucrainei.

Generalul de brigadă Oleksi Gromov a declarat într-un briefing de presă că forțele ucrainene i-au împins pe invadatori înapoi cu 50 km și au recucerit peste 20 de sate din regiunea Harkov în timpul operațiunii care este în plină desfășurare.

VEZI ȘI:

---

Urmărește ultimele evoluții din a 197-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.