Ucraina a anunțat luni că a lovit o bază ce era folosită de Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) în orașul Kamianka-Dniprovska din regiunea ucraineană Zaporojie, relatează CNN.

Un militar ucrainean operează o dronă la poziția sa de pe linia frontului în regiunea NikolaevFoto: Evgeniy Maloletka / AP / Profimedia

Conform Direcției de informații din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, forțele rusești foloseau de asemenea una dintre clădirile bazei pentru a depozita buletinele de vot tipărite pentru un eventual referendum de alipire a regiunii Zaporojie la Rusia.

„Locul în care erau depozitate buletinele de vot pentru pseudo-referendum a fost distrus. Depozitul a fost aruncat în aer de o explozie produsă în interiorul incintei. Toate materialele tipărite au fost distruse”, a transmis Direcția de Informații ucraineană.

„Sediul unității FSB ruse, care păzea depozitul cu buletine de vot, a fost de asemenea distrus”.

„Numărul exact al celor uciși sau răniți e în curs de clarificare. Supraviețuitori și răniți erau evacuați de urgență în direcția peninsulei ocupate Crimeea”, se mai menționează în informare.

CNN mai notează că, din informațiile din surse deschise, o explozie pare să fi avut loc într-adevăr în Kamianka-Dniprovska, dar că nu poate verifica în mod independent afirmațiile ucrainenilor conform cărora locul era folosit ca bază de FSB, iar acolo erau depozitate buletine de vot pentru un referendum. De cealaltă parte, Rusia nu a comentat până acum asupra incidentului.

___