Rusia "continuă să piardă echipamente și personal semnificativ", a declarat ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, în fața deputaților din Camera Comunelor, potrivit The Guardian.

Ben WallaceFoto: Alexander Shcherbak / TASS / Profimedia

El estimează până în prezent că peste 25.000 de soldați ruși și-au pierdut viața, iar în total, dacă includem și soldații răniți, luați prizonieri sau zecile de mii de dezertori, cifra s-ar ridica la peste 80.000.

„Acest lucru va avea un impact de lungă durată asupra armatei ruse și a eficienței sale viitoare de luptă. Rusia nu și-a atins încă niciunul dintre obiectivele sale strategice. Și suntem acum în ziua 194 din ceea ce a fost prevăzut în total să fie o campanie de o lună”, a declarat ministrul.

Wallace l-a comparat pe președintele rus, Vladimir Putin, cu un traficant de droguri care face ca țările europene să fie "dependente" de gaz.

El a îndemnat la unitate pe întregul continent în timpul iernii, adăugând:

„Dacă nu rămânem uniți, dacă nu facem față acum, aceste amenințări nu vor dispărea de la sine, iar pentru oamenii din Praga sau Köln, dacă cedezi în fața traficantului - traficantul de droguri - sau a tipului care te face dependent de heroină, el se va întoarce pentru mai mult în câțiva ani buni.”

Citește și:

___