Etapa finală a campionatului rus de karting, care trebuia să se desfășoare la Ievpatoria, un oraș din peninsula Crimeea, în perioada 9-11 septembrie, a fost mutată la Groznîi, relatează Meduza. Decizia a fost luată după exploziile de la aerodromul militar Saki, situat la aproximativ 20 de kilometri de Ievpatoria.

Competiție de kartingFoto: Yegor Aleyev / TASS / Profimedia

Roman Faassen, în vârstă de 10 ani, nepotul președintelui rus Vladimir Putin, participă la campionatul de karting.

Roman este fiul fiicei celei mai mari a președintelui, Maria Vorontsova, și al primului ei soț, cetățeanul olandez Jorrit Faassen.

Roman Faassen reprezintă Moscova în competiție, are steagul rusesc lângă numele său de familie pe partea laterală a mașinii, iar pe centură are steaguri rusești și olandeze.

Casca de curse este vopsită în galben și portocaliu, cu un vultur cu două capete argintiu în vârf.

Exploziile s-au ținut lanț în Crimeea

În aprilie, Ucraina a lovit nava sa de război principală, Moskva, cu rachete Neptun, provocând incendierea și scufundarea acesteia.

În luna august, baza sa aeriană Saki din sud-vestul Crimeei, în apropiere de cartierul general al flotei de la Sevastopol, a fost devastată de o serie de explozii care au distrus opt avioane de război, potrivit imaginilor din satelit.

Apoi, explozii au zguduit un depozit de muniții la o bază militară din nordul peninsulei. Rusia a numit acest lucru un act de sabotaj, iar Ucraina a lăsat să se înțeleagă că este responsabilă.

Ulterior, serviciul de securitate FSB al Rusiei a declarat că a reținut șase membri a ceea ce a numit o celulă teroristă islamistă în Crimeea, deși nu a precizat dacă aceștia sunt suspectați de implicare în explozii.

Urmărește ultimele evoluții din a 191-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.