În peste șase luni de război în Ucraina, Rusia ar fi pierdut peste 900 de soldați din forțele speciale, parașutiști, pușcași marini și piloți, potrivit serviciul rusesc al BBC, citând date oficiale, relatează The Moscow Times. Înlocuirea lor reprezintă o problemă deoarece instruirea lor costă foarte mulți bani și necesită mulți ani de instruire. Antrenarea unui pilot militar durează până la 17 ani și costă 14 milioane de dolari, potrivit BBC.

Militari rușiFoto: Russian Defense Ministry Press Service / AP / Profimedia

Pentru Moscova, decesul acestor militari antrenați reprezintă o mare problemă deoarece costă foarte mult înlocuirea lor.

Cel puțin 337 de pușcași marini au fost uciși de la începutul invaziei, în timp ce Garda Națională a Federației Ruse a pierdut 245 de soldați, serviciile de informații militare ale Rusiei au rămas fără 151 de soldați, unitățile de parașutiști de elită au pierdut 144 de membri, iar Serviciul Federal de Securitate și Serviciul Federal de Gărzi au înregistrat împreună 20 de decese.

Cei mai mulți dintre morți erau ofițeri, arată datele consultate de BBC, informații publice disponibile despre decesele din armata rusă, inclusiv din relatările din presa locală.

În plus, cel puțin 67 de piloți de luptă, inclusiv navigatori și mecanici, au fost uciși.

Instruirea unui pilot militar durează până la 17 ani și costă 14 milioane de dolari, potrivit BBC.

Cifrele reale despre militarii ruși de elită morți în războiul din Ucraina ar putea fi mai mari, atrage atenția BBC.

Ministerul rus al apărării a actualizat ultima dată numărul militarilor morți la 1.351 în luna martie.

Oficialii occidentali din domeniul apărării estimează că mai mult de 80.000 de soldați ruși au fost uciși și răniți de la începutul invaziei.

Urmărește ultimele evoluții din a 191-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.