În cadrul conferinței Forum 2000 de la Praga, ministrul german de externe, Annalena Baerbock, a dat asigurări Ucrainei că Berlinul nu va ridica sancțiunile, chiar dacă protestele împotriva creșterii prețurilor la energie se vor intensifica, potrivit Kyiv Independent.

Annalena BaerbockFoto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Vă susținem și vă vom susține atâta timp cât va fi nevoie, indiferent de ceea ce crede electoratul german", a declarat Baerbock.

Ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a anunţat, miercuri, că s-a întâlnit, la Praga, cu omologul său german, Annalena Baerbock. Cei doi diplomaţi au discutat despre sancțiunile împotriva Rusiei și livrările de arme către Ucraina.

"M-am întâlnit, la Praga, cu colega mea Annalena Baerbock. Am discutat despre cel de-al optulea pachet de sancțiuni ale UE, restricțiile privind vizele pentru ruși, noi livrări de arme către Ucraina" - a scris Kuleba pe Twitter.

De asemenea, în timpul discuţiilor, cei doi miniștri au acordat o atenție deosebită crizei energetice din Europa. Kuleba a remarcat că acțiunile Rusiei trebuie să primească un răspuns puternic din partea UE.

"Şantajul energetic al Rusiei face parte din războiul lui Putin împotriva Europei, iar răspunsul european la acesta trebuie să fie puternic și unit" - a adăugat ministrul ucrainean de externe. Dmitro Kuleba se află într-o vizită de lucru la Praga, unde are loc întâlnirea miniștrilor de externe ai țărilor europene.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a îndemnat miercuri Uniunea Europeană să interzică toate canalele de televiziune de stat rusești și "propagandiștii", o referire aparentă la angajații presei de stat rusești, scrie Reuters.

El a făcut aceste remarci vorbind prin legătură video la evenimentul Forum 2000 de la Praga.

"Nici un singur propagandist rus nu ar trebui să rămână pe teritoriul UE. Nici un singur canal de televiziune de stat rusesc nu ar trebui să fie lăsat să continue să lucreze pe teritoriul UE", a declarat Zelenski prin intermediul unui translator.

___