Statele Unite vor anunţa „în zilele următoare” noi ajutoare militare destinate Ucrainei, a indicat miercuri Casa Albă, conform AFP și Agerpres.

John KirbyFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Ceea ce ne interesează este să ne asigurăm că (ucrainenii) au mijloacele să câştige pe câmpul de luptă şi acesta este motivul pentru care am promis deja peste 13 miliarde de dolari ca asistenţă militară forţelor ucrainene. Vom continua şi vor exista în zilele următoare anunţuri despre viitoare ajutoare”, a declarat John Kirby, coordonatorul pentru comunicaţii strategice al Consiliului de Securitate Naţională de la Casa Albă.

Kirby nu a dorit să comenteze cu privire la contraofensivă lansată de Ucraina în sudul ţării, mai ales în jurul oraşului Herson, unul din puţinele cucerite de forţele ruse.

„Îi lăsăm pe ucraineni să se exprime cu privire la operaţiunile lor militare şi la succesul acestor operaţiuni, fie ele ofensive sau defensive”, a spus el într-o conferinţă de presă.

Washingtonul comunică în mod regulat în privinţa diferitelor tranşe de asistenţă militară, de formă şi în sumă variate, furnizate Ucrainei.

Unul din anunţurile cele mai spectaculoase a avut loc la 24 august, în ziua în care Ucraina marca independenţa ţării. Preşedintele american Joe Biden a dezvăluit atunci un ajutor de aproape 3 miliarde de dolari.

___