Într-un clip video publicat pe rețelele sociale, un grup de soldați ruși care au reușit să ocupe o poziție întărită a ucrainenilor admiră modul în care fortificația a fost construită.

Un militar rus admira o fortificatie ucraineanaFoto: Captura video

În clipul video, unul din militarii ruși organizează un tur al fortificației, un punct din care ucrainenii ar fi putut controla „tot sectorul”.

Nu este clar cum au dat rușii peste avanpost, dacă l-au cucerit sau l-au găsit abandonat, însă în video nu apar imagini care să sugereze că acesta ar fi fost avariat sau că ar fi avut loc lupte și distrugeri în interiorul acestuia.

„Uite-te la calitatea acestei uși ranforsate. Ușa se închide, aici avem oțel de cel puțin 5 mm grosime. Iar în interior avem nisip”, arată militarul rus, după care pășește în interior.

„Aici e altă ușă, la fel. Și au și ventilație”, spune soldatul.

„Aici sunt pozițiile lor de tragere, cu uși de oțel de 10mm. Dacă te uiți cu atenție sus e căptușit cu azbest, pentru că nu arde”, spune militarul.

„Din aceste poziții de tragere pot controla tot sectorul. Ranforsările sunt bune, puternice”, spune soldatul.

În luna mai, un reporter rus descoperea o fortificație similară a ucrainenilor și era uimit de puternicele ranforsări aduse punctului defensiv:

VEZI ȘI: