Dronele au devenit deja un lucru esențial pe câmpul de luptă, iar dronele mici, portabile și ușor de lansat de către echipele de soldați din teren sunt din ce în ce mai folosite. Totuși, ele nu sunt ferite de războiul electronic, iar o trupă de militari ruși au aflat pe propria piele cum să ți se deturneze o dronă și să nu poți face nimic decât să te uiți cum aterizează în mâinile inamicului.

Soldati rusi care opereaza o dronaFoto: Captura video

„Ți-am zis”, spune soldatul care filmează către operatorul dronei ce se uită neputincios în ecranul dispozitivului de controlare a dronei.

„Asa se deturnează un Mavic (n.r. numele dronei este DJI Mavic Mini 2)”, spune militarul care filmează.

„Da, pierde, pierde (semnalul). Mavic are un firmware cu un semnal amplificat, dar înseamnă un ***. Hai să vedem măcar unde aterizează”, spune operatorul dronei.

„Nu-i asculți pe cei mai în vârstă. Ți-am zis să n-o lansezi...”, se aude o voce din fundal.

„Canalul video nu e blocat”, remarcă un alt militar.

„Cum să pierzi o dronă”, remarcă deznădăjduit cel care filmează momentul.

„Domnilor, sugerez să dispărem de aici cât mai rapid cu putință. Dacă au furat-o există o șansă să ne localizeze”, spune militarul care pare a fi comandantul echipei.

Cel care filmează întreabă mai departe de unde pot filma, probabil misiunea acestuia era să filmeze unele lovituri ale rușilor. În timp ce se deplasează din acel loc, operatorul dronei se disculpă pentru pierderea ei.

„Ascultă-mă, nu e un pistol electromagnetic, da? E ceva *** staționar.

Imaginile virale din ultima zi: