Mulți civili încearcă să părăsească Kievul de teama unui atac rusesc de Ziua Independenței de miercuri. „Cu siguranță există o oarecare îngrijorare” că un atac ar putea lovi centrele de luare a deciziilor, a confirmat, la BBC, Alex Rodnianski, consilierul președintelui ucrainean.

Kievul, bombardatFoto: SOPA Images / ddp USA / Profimedia

„Există riscul ca Rusia să încerce să lovească pentru a compensa incapacitatea de a obține vreun succes pe câmpul de luptă, de a avea vreun succes în a supune Ucraina și, practic, toate eșecurile pe care le-a înregistrat în ultimele șase luni”, a spus el.

SUA au avertizat că Rusia îşi intensifică eforturile pentru a lansa atacuri asupra infrastructurii civile şi unităţilor guvernamentale din Ucraina zilele viitoare. În acest context, Ambasada Statelor Unite de la Kiev le-a cerut din nou cetăţenilor americani să plece dacă pot face asta în siguranţă.

Volodimir Zelenski a avertizat că Rusia ar putea încerca "ceva deosebit de urât" în perioada premergătoare Zilei Independenței de miercuri, care marchează desprinderea Ucrainei de regimul sovietic.

Ucraina a interzis celebrările publice în capitală miercuri, când se aniversează independenţa de sub conducerea sovietică, invocând o ameninţare sporită a unui atac.