Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a afirmat marți că nu va exista milă pentru cei responsabili de moartea Dariei Dughina, un comentator politic rus și fiica cunoscutului ideolog ultranaționalist Aleksandr Dughin, relatează CNN.

Serghei LavrovFoto: Mikhail Metzel / TASS / Profimedia Images

„Consider că aceasta este o crimă barbară, pentru care nu ar trebui să existe iertare, nici pentru cei care au organizat-o”, a declarat Lavrov în timpul unei conferințe de presă susținute împreună cu omologul său sirian.

„Acum, din câte am înțeles, FSB a stabilit deja faptele, care sunt acum anchetate. Sper că ancheta va fi finalizată în curând și, în urma acestei investigații, bineînțeles, organizatorii și cei care au comandat crima nu vor avea parte de nicio milă”, a spus el.

În urma unei anchete de două zile, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a dat vina pentru uciderea Dariei Dughina pe serviciile speciale ucrainene. Ucraina a negat însă orice implicare, calificând afirmațiile FSB drept invenții.

În vârstă de 29 de ani, Daria Dughina, jurnalistă şi politolog, a fost ucisă sâmbătă seara în urma exploziei mașinii pe care o conducea pe o şosea în apropiere de Moscova. Ea era fiica lui Aleksandr Dughin (60 de ani), filosof şi scriitor ultranaţionalist care promovează o doctrină imperialistă. La fel ca tatăl său, ea susţinea deschis ofensiva militară rusă în Ucraina.

___