Operatorul de stat al centralei nucleare ucrainene Energoatom a denunțat marți, într-un comunicat, un atac cibernetic rusesc "fără precedent" asupra site-ului său, afirmând că operațiunile sale nu au fost perturbate, potrivit AFP.

Atac ciberneticFoto: Yurii Tymchuk, Dreamstime.com

"Pe 16 august 2022, cel mai puternic atac cibernetic de la începutul invaziei rusești a avut loc împotriva site-ului oficial al Energoatom", a declarat operatorul pe Telegram. Site-ul "a fost atacat de pe teritoriul rusesc", a adăugat acesta.

Grupul rusesc "Armata cibernetică a poporului" a folosit 7,25 milioane de roboți de internet care au atacat site-ul Energoatom timp de trei ore, a declarat compania ucraineană, susținând că tentativa de piratare "nu a avut un impact semnificativ asupra activității site-ului Energoatom".

Canalul Telegram denumit în limba rusă "Armata cibernetică a poporului" și-a chemat adepții la prânz să atace site-ul Energoatom.

În cursul serii, a anunțat o "schimbare", desemnând drept țintă Institutul ucrainean al memoriei naționale, al cărui site întâmpina dificultăți.

Atacurile au loc pe fondul tensiunilor legate de centrala nucleară ucraineană Zaporojie din sudul țării, care este ocupată de trupele rusești din martie, la scurt timp după ce Moscova a invadat Ucraina.

(foto: dreamstime)

Urmărește ultimele evoluții din a 174-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.