​Un tribunal din Rusia a amendat serviciul de streaming Twitch cu 2 milioane de ruble (aproximativ 32.000 de euro) pentru că a distribuit un scurt videoclip care conține ceea ce instituția judecătorească a considerat a fi informații „false” despre presupusele crime de război din orașul ucrainean Bucha, au informat marți agențiile de presă ruse, relatează Reuters.

TwitchFoto: Ink Drop / Alamy / Profimedia Images

Rusia a amenințat în mod repetat că va amenda site-uri - inclusiv Google GOOGL.O, Twitter TWTR.N și Wikipedia - pe care le acuză că găzduiesc conținut „fals” legat de campania sa militară din Ucraina.

Instanța a acuzat Twitch, un serviciu de streaming din SUA, popular printre jucătorii video, că nu a eliminat un clip de 31 de secunde al unei fete din orașul Bucha, a relatat ziarul Kommersant care nu a specificat care este conținutul videoclipului.

Twitch, care este deținut de Amazon, nu a răspuns imediat unei solicitări de a comenta subiectul.

Ucraina și aliații săi acuză forțele ruse că au comis atrocități în Bucha, oraș din regiunea Kiev, după ce Moscova și-a lansat invazia în februarie. Rusia neagă acuzația.

Anterior, RIA a raportat că Telegram a primit două amenzi în valoare totală de 11 milioane de ruble (172.000 de euro) pentru că a refuzat să șteargă canalele care ar fi arătat cum să „saboteze” vehiculele militare și care ar fi avut informații inexacte despre progresul Rusiei în ceea ce ea numește „ operațiune militară specială” în Ucraina.

Urmărește ultimele evoluții din a 174-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.