Forțele armate ale Ucrainei vor răspunde bombardamentului rusesc de miercuri asupra orașului Marhaneț, în urma căruia au murit 13 persoane și alte 10 au fost rănite, a declarat președintele Volodimir Zelenski în obişnuitul discurs video adresat naţiunii, transmite Reuters.

Presedintele Volodymyr ZelenskiFoto: Profimedia Images

Zelenski a mai spus că Ucraina trebuie să se gândească la cum să provoace cât mai multe pagube forțelor rusești și astfel să scurteze războiul, după ce ruşii au lansat atacul de la centrala nucleară Zaporojie.

"Forțele armate ale Ucrainei, serviciile noastre de informații și agențiile noastre de aplicare a legii nu vor lăsa fără răspuns bombardamentele rusești de astăzi asupra regiunii Dnipropetrovsk", a declarat Zelenski.

Liderul de la Kiev a subliniat din nou necesitatea ca aliații să furnizeze arme mai puternice armatei ucrainene.

"Cu cât mai multe pierderi vor suferi ocupanții, cu atât mai repede vom fi capabili să ne eliberăm țara și să asigurăm securitatea Ucrainei", a spus Zelenski.

"La acest lucru ar trebui să se gândească toți cei care ne apără statul și ajută Ucraina - cum să le provocăm ocupanților cele mai mari pierderi posibile pentru a scurta războiul".

Bombardamente aproape de Zaporojie

Cel puțin 13 persoane au murit în urma bombardamentelor din cursul nopții de marţi spre miercuri în regiunea centrală ucraineană Dnipropetrovsk, a declarat miercuri guvernatorul Valentin Reznichenko.

Mai mult de 20 de clădiri au fost avariate în Marhaneț, a spus Reznichenko, un oraș de peste râul Nipru, de la centrala nucleară Zaporojiea, capturată de Rusia, unde au existat alte bombardamente.

Atacul a avariat o linie electrică, lăsând câteva mii de persoane fără electricitate, a declarat Reznichenko.

Atacul a avariat un cămin, două școli, o sală de concerte, clădirea principală a consiliului și alte baze administrative, a adăugat guvernatorul.

Reznichenko a estimat inițial numărul victimelor la 21, dintre care 11 au fost ucise în districtul Nikopol și 10 în Marhaneț, dar a precizat într-un mesaj ulterior pe aplicația de mesagerie Telegram că 11 este numărul total, fără a clarifica care detalii inițiale erau incorecte.

Ulterior, el a precizat că alte două persoane au murit din cauza rănilor suferite.

-----