Un tânăr de 30 de ani din Rusia a fost reținut de FSB, fiind acuzat că pregătea un act terorist asupra biroului procurorului și a biroului de înrolare militară din Cherkessk, relatează agenția rusă de presă TASS. Două dispozitive explozive improvizate au fost găsite la domiciliul suspectului în urma perchezițiilor.

Angajat al FSBFoto: Profimedia Images

Potrivit serviciului secret al Federației Ruse, tânărul care voia să arunce în aer centrul de înrolare din Cherkessk ar fi un susținător al organizației Sectorul de Dreapta, interzisă în Rusia, deoarece apără identitatea națională ucraineană.

FSB susține că tânărul născut în 1992 din în orașul Cherkessk din Republica Karachay-Cherkessia este „adept al ideologiei neonaziste” și „ nutrea intenții de a comite acte teroriste împotriva membrilor forțelor de ordine republicane și a militarilor sub auspiciile organizației Sectorul de Dreapta”.

Ofițerii serviciilor secrete din Rusia mai spun că suspectul reținut voia să ajungă în Ucraina după comiterea actului terorist.

În timpul perchezițiilor la domiciliul său, FSB a găsit două dispozitive explozive improvizate de 3 kilograme, alte componente pentru fabricarea dispozitivelor, planurile clădirilor procuraturii și biroului înrolare militară, precum și mijloacele de comunicare cu alți membri ai organizației Sectorul de Dreapta.

FSB îl anchetează pe tânărul de 30 de ani pentru „pregătirea unui act terorist" și pentru „participarea la o organizație extremistă".

-----