Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a declarat că Ucraina va considera Ungaria o problemă doar atunci când declarațiile guvernului ungar împotriva Kievului și deciziile autorităţilor de la Budapesta vor coincide, scrie Rador citând agenția ucraineană de presă RBC.

​Dmitro KulebaFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

„Cred că Ungaria este o „a cincea coloană” în sine. Aceasta este politica lor internă, iar poporul maghiar este cel care trebuie să-și dea seama cum corespunde acest lucru intereselor sale” - a afirmat Kuleba, într-un interviu acordat agenţiei Ukrinform.

Potrivit ministrului, declarațiile Ungariei nu sunt întotdeauna o problemă pentru Ucraina, deoarece nu oricând coincid cu deciziile și acțiunile țării.

„De exemplu, Budapesta s-a alăturat sancțiunilor împotriva Rusiei şi a sprijinit acordarea pentru Ucraina a statutului de ţară candidată la UE. În același timp, au existat cazuri în care Ungaria a blocat unele potențiale noi sancțiuni împotriva Kremlinului” - a explicat Dmitro Kuleba.

„Adică, până când declaraţiile Ungariei nu coincid cu deciziile sale cu privire la Ucraina, putem să convieţuim şi să muncim. Dacă ceea ce spun (oficialii ungari, n.r.) va începe să coincidă cu ceea ce fac (autorităţile ungare, n.r.), atunci, da, va fi o problemă” - a adăugat ministrul.

___