Rușii vor folosi feribotul pentru a se reaproviziona după ce ucrainenii au avariat podul Antonovski peste râul Nipru din Herson, mai ales că și legătura feroviară care leagă Hersonul de Crimeea a fost afectată după ce armata lui Zelenski au distrus un tren de muniții rusești în zonă, se arată în evaluarea de miercuri dimineață a ministerului britanic al apărării.

Foto:

Ce spun serviciile secrete militare britanice:

  • Ca urmare a unei lovituri ucrainene împotriva unui tren de muniții rusești în regiunea Herson, în sudul Ucrainei, este foarte puțin probabil ca legătura feroviară care leagă Hersonul de Crimeea să rămână operațională.
  • Este probabil ca forțele rusești să repare linia de cale ferată în câteva zile, deși aceasta va rămâne o vulnerabilitate pentru soldații lui Putin și pentru ruta lor de reaprovizionare din Crimeea către Herson.
  • Rusia încurajează civilii să folosească feribotul pentru a compensa podul avariat Antonovski peste râul Dnipro din Herson. Cu toate acestea, forțele militare rusești îl vor utiliza aproape sigur pentru deplasarea trupelor și pentru reaprovizionare.
  • Probabil vom asista la o creștere a numărului de civili care încearcă să fugă din Herson și din împrejurimi, pe măsură ce ostilitățile continuă și penuria de alimente se înrăutățește.
  • Acest lucru va pune presiune pe nodurile rutiere și rutele de transport, ceea ce va duce probabil la punerea în aplicare a unor măsuri de control al circulației.

----