Fotojurnalistul ucrainean Evgeniy Maloletka a fost surprins vineri fugind într-un lan de grâu în flăcări în timp ce se afla pe teren pentru a-și face meseria.

Evgeniy Maloletka în MariupolFoto: Mstyslav Chernov / AP / Profimedia

Incendiul s-a produs după un bombardament rusesc, la câțiva kilometri de granița ruso-ucraineană în regiunea Harkov, Ucraina.

Evgeniy Maloletka a postat pe contul său de Instagram o poză cu un câmp de cereale în flăcări pentru a arăta lumii întregi ce se întâmplă pe linia frontului, la granița cu Rusia.

Jurnalistul ucrainean povestește că "orcii lui Mordor", așa cum îi numesc locuitorii din zonă pe soldații lui Putin, bombardează câmpurile de grâne și nu permit pompierilor și fermierilor să stingă focul.

Cine este Evgeniy Maloletka

Evgeniy Maloletka a fost fotografiat de alt coleg de breaslă. Mstyslav Chernov, un conațional care este fotojurnalist pentru Associeted Press și președintele Asociației Ucrainene a Fotografilor Profesioniști.

Evgeniy Maloletka este fotojurnalist ucrainean, născut la Berdiansk, care a surprins prin obiectivul aparatului foto asediul orașului Mariupol în timpul invaziei Rusiei în Ucraina.

Evgeniy Maloletka își riscă viața pe câmpul de luptă alături de Mstyslav Chernov, amândoi fiind laureați ai premiului Deutsche Welle pentru libertatea de exprimare în 2022.

Pe lângă documentarea distrugerii orașului portuar Mariupol din sud-estul Ucrainei, cei doi au surprins și munca medicilor și a antreprenorilor de pompe funebre și suferința nenumăratelor victime.

-------