​Ministerul britanic al Apărării afirmă în evaluarea sa de sâmbătă privind războiul din Ucraina că militarii ucraineni ar fi respins atacurile la scară mică ale rușilor în zona orașului Donețk, iar rușii au improvizat poduri de pontoane în Herson pentru a compensa distrugerea recentă a podurilor din apropiere.

Crater in Donetk dupa o lovitura de rachetaFoto: Anatolii Stepanov / AFP / Profimedia

Principalele concluzii ale Ministerului Apărării de la Londra pe baza rapoartelor primite de la serviciul său de informații:

  • Este probabil ca Ucraina să fi reușit să respingă cu succes atacurile rusești la scară mică dinspre linia de front stabilită de mult timp în apropierea orașului Donețk din Donbas.
  • În zona Herson, este foarte probabil ca forțele rusești să fi stabilit două poduri de pontoane și un sistem de feriboturi pentru a compensa faptul că podurile din apropiere au fost avariate în urma unor lovituri recente.
  • În toate teritoriile recent ocupate din sudul Ucrainei, este posibil ca autoritățile instalate de Rusia să se află sub o presiune tot mai mare din partea Moscovei pentru a-și consolida controlul asupra regiunii și să se pregătească pentru referendumurile privind aderarea la Rusia, care vor avea loc în cursul acestui an.
  • În prezent, Rusia clasează zonele ocupate ca fiind sub "administrație civilă-militară" interimară.
  • Autoritățile locale sunt susceptibile să constrângă populația să dezvăluie detalii personale pentru a compune registrele de vot.

-------