Gupul paramilitar rus Wagner este folosit din luna martie în coordonare cu armata rusă, deoarece ministerul rus al apărării are o lipsă majoră de infanteriști, însă este foarte puțin probabil ca forțele Wagner să fie suficiente pentru a face o diferență semnificativă în desfășurarea războiului, afirmă ministerul britanic al apărării în evaluarea de vineri dimineață.

Mercenari Wagner trimisi sa lupte in UcrainaFoto: Captura video

Ce spun serviciile secrete militare britanice:

  • Din martie, mercenarii grupului Wagner operează în estul Ucrainei în coordonare cu armata rusă.
  • Membrii grupului Wagner au primit probabil responsabilitatea pentru sectoare specifice ale liniei frontului, într-un mod similar cu trupele armatei.
  • Aceasta este o schimbare semnificativă față de angajarea anterioară a grupului începând cu 2015, când îndeplinea în mod obișnuit misiuni distincte de activitate militară normală și pe scară largă.
  • Acest nou nivel de integrare subminează și mai mult politica de lungă durată a autorităților ruse de negare a legăturilor dintre grupul Wagner și statul rus.
  • Rolul grupului Wagner s-a schimbat probabil deoarece ministerul rus al apărării are o lipsă majoră de infanteriști, însă forțele Wagner este foarte puțin probabil să fie suficiente pentru a face o diferență semnificativă în desfășurarea războiului.

-------