Oficialii americani estimează că numărul victimelor ruseşti în război este de mult timp de ordinul zecilor de mii, ultimele estimări ajungând la peste 75.000, transmite The Guardian.

15 ruși uciși cu drona de ucraineni în timp ce ocupanții se uitau la un film pe un tancFoto: Captura video

"Am fost informaţi că peste 75.000 de ruşi au fost ucişi sau răniţi, ceea ce este enorm", a declarat Elissa Slotkin, un reprezentant democrat al Camerei Reprezentanţilor, care a participat anterior la o şedinţă secretă a guvernului american., citează News.ro.

Dmitri Peskov, secretarul de presă al preşedintelui Putin, a respins cifrele ca fiind "false" şi a afirmat că acestea sunt rapoarte ale presei, nu constatări ale guvernului american.

Până în prezent, nu există informaţii actuale din partea autorităţilor oficiale din Rusia cu privire la numărul de decese, cel mai recent bilanţ oficial fiind încă de 1.351 de morţi.

CIA a estimat recent că 15.000 de persoane au murit de partea rusă.

Pierderile de partea ucraineană sunt, de asemenea, neclare. Consilierul prezidenţial Oleksiy Arestovych a estimat pierderile la "până la 10.000" la începutul lunii iunie, relatează dpa.

Săptămâna trecută, Richard Moore, şeful MI6, a declarat că, în opinia sa, invazia rusă va începe să piardă din avânt în următoarele săptămâni, deoarece trupele sale au fost diminuate semnificativ, potrivit News.ro.

Urmărește ultimele evoluții din a 155-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.