Comandamentul rus al trupelor de invazie are la acest moment o dilemă, ar trebui să aloce mai multe forțe pentru ofensiva din Donbas sau să întărească defensiva din Herson, unde pare că începe contraofensiva ucraineană, afirmă Ministerul britanic al Apărării în evaluarea de luni dimineață.

Soldati rusi in UcrainaFoto: Dmytro Smolyenko / Avalon / Profimedia Images

Ce spun serviciile secrete militare britanice:

  • Luptele neconcludente continuă atât în zona Donbas, cât și în zona Herson. Comandanții ruși continuă să se confrunte cu o dilemă: să aloce resurse ofensivei în est sau să consolideze apărarea în vest?
  • La 18 iulie 2022, serviciile de informații au identificat o instalație de recondiționare a vehiculelor militare rusești în apropiere de Barvinok, în regiunea rusă Belgorod, la 10 km de frontiera ucraineană.
  • Erau prezente cel puțin 300 de vehicule avariate, inclusiv tancuri principale de luptă, transportoare blindate de trupe și camioane de uz general.
  • Pe lângă problemele sale de personal bine documentate, Rusia continuă probabil să se chinuie să recupereze și să repare miile de vehicule de luptă care au fost avariate în timpul acțiunilor din Ucraina.

---------------