Un tribunal din Estonia a condamnat trei bărbați pentru sprijinirea invaziei Rusiei în Ucraina. Bărbații au achiziționat drone pentru armata rusă, relatează Radiodifuziunea publică estonă, ERR.

DroneFoto: droneselect.com

Potrivit instanţei estoniene, Vladimir, un bărbat de 43 de ani cu dublă cetăţenie, rusă şi estoniană, a făcut un apel public pe 11 mai, Vladimir, pe rețeaua rusă de socializare Vkontakte pentru a susține agresiunea Rusiei prin cumpărarea de drone și strângerea de fonduri pentru aceasta.

"În postare, bărbatul a cerut ca banii să fie transferați în conturile sale bancare pentru a cumpăra drone. Ca urmare a apelului de susținere a agresiunii, Vladimir a folosit fondurile strânse și fondurile personale pentru a achiziționa trei drone, pe care a încercat să le livreze în Federația Rusă prin punctul de trecere a frontierei Koidula, dar a fost reținut la punctul de trecere a frontierei", a anunţat tribunalul estonian.

Potrivit instanței regionale, vinovăția lui Vladimir de sprijinire cu bună știință a unui act de agresiune din partea unui stat străin a fost dovedită, iar acesta a fost condamnat la un an de închisoare, dar va executa doar patru luni.

Restul pedepsei nu va fi executată dacă bărbatul nu comite o altă infracțiune în următorii patru ani.

În plus, dronele achiziționate au fost confiscate, iar bărbatul condamnat va trebui să plătească un total de 1 632 de euro cu titlu de cheltuieli de judecată.

De asemenea, doi bărbați au fost găsiţi vinovaţi că au efectuat transferuri bancare către Vladimir, cu intenția de a sprijini cu bună știință agresiunea Rusiei în Ucraina.

Cei doi au fost condamnați la cinci luni de închisoare, pedeapsă care nu va fi executată decât dacă vor comite o nouă infracțiune în perioada de probă de un an și opt luni.

Unul dintre bărbați va trebui să plătească în total 1.224 de euro, iar celălalt 1.191 de euro pentru cheltuieli de judecată.

---------------