Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, a declarat joi că nu există discuţii oficiale ruso-americane pe tema Ucrainei, principalul motiv fiind politica distructivă a administrației președintelui american Joe Biden, "care și-a fixat ca obiectiv înfrângerea Rusiei în Ucraina", potrivit agenţiei ruse de presă TASS.

Maria ZaharovaFoto: - / Sputnik / Profimedia

Moscova și Washingtonul nu au vorbit oficial despre negocierile pentru pace în Ucraina, toate discuțiile pe această temă s-au redus la chestiuni tehnice, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, Maria Zaharova, în cadrul unui briefing.

"Nu există discuţii oficiale ruso-americane pe tema Ucrainei. Chestiunile tehnice sunt discutate la nivelul misiunilor noastre diplomatice, al ambasadelor de la Moscova și Washington. Acestea sunt probleme și chestiuni tehnice", a spus ea.

Zaharova a spus că principalul motiv pentru lipsa unor astfel de discuţii este politica distructivă a administrației președintelui american Joe Biden, "care și-a stabilit ca obiectiv înfrângerea Rusiei în Ucraina".

  • "Administrația americană le-a interzis subalternilor săi de la Kiev să se gândească măcar la negocieri cu noi, obligându-ne să luptăm până la ultimul ucrainean. În consecință, în aceste condiții, cum putem vorbi cu Statele Unite ale Americii? Atunci ei vor trebui să accepte și să recunoască realitatea de pe teren.
  • Dar pentru moment nu are rost. Noi plecăm de la acțiunile, declarațiile și pașii concreți pe care Statele Unite ale Americii îi fac în această direcție", a conchis reprezentantul Ministerului rus de Externe.

---------------